Xander Tillon

De man van de muziek en oprichter

Als job ben ik muzikaal leider bij Studio100. Daar ben ik onder andere dirigent van het 100-koppige koor dat wordt ingeschakeld in diverse grote professionele projecten. Daarnaast zorg ik voor de muzikale invulling van de tv- en theaterprojecten (zoals bijvoorbeeld spektakelmusicals als Daens en 40-45).

Het is altijd mijn droom geweest om een eigen koor uit de grond te stampen en dat een eigen identiteit te geven. Daarom heb ik in 2010 showkoor AMUSE in Leuven opgericht. Na 10 jaar werd het tijd om grote stappen verder te zetten en verder uit te breiden en te groeien in Beringen!


Anke Van Hoof

Creatieve choreografe in hart en nieren

Dansen doe ik al mijn hele leven. Klassiek ballet, tapdans, modern-jazz, hip-hop,… en ga zo maar door, zolang ik maar kan bewegen op muziek! Vanaf mijn 16e kwam daar een nieuwe passie bij, het zelf creëren op muziek. Choreografie gebruiken om de muziek te versterken, dat is mijn doel! Ik werkte verschillende jaren als dansdocente en choreografe bij Dansschool Balanze, hier leerde ik de kneepjes van het vak.

Enkele jaren geleden kwam ik bij showkoor AMUSE terecht. Na een geslaagde auditie, genoot ik van enkele fantastische jaren als koorlid. Ook hier bleek het gevoel om te willen creëren sterker te zijn dan de drang om op een podium te staan. Na enkele choreo’s gemaakt te hebben, werd ik uiteindelijk vaste choreografe bij showkoor AMUSE. 

Dit nieuwe AMUSE project ga ik graag mee groot maken. Ik sta hier klaar om leuke, creatieve, pittige, ontroerende,… choreo’s te bedenken en samen een geweldige show te creëren!


Julie Peeters

Showkoor-choreografe en coördinator

Na 10 jaar zelf op de planken te hebben gestaan bij showkoor AMUSE werd het tijd om mijn andere passie, namelijk organiseren, verder te zetten. Het was al jaren mijn droom om samen met Xander een project uit de grond te stampen. Toen de mogelijkheid er kwam om van AMUSE “ons kindje” te maken hebben we dan ook geen seconde getwijfeld! Dreams do come true! 

Mijn functie is moeilijk te omschrijven, laten we het erop houden dat ik AMUSE adem, ofzoiets. Een kleine opsomming van waarmee ik me bezighoud: eigen en externe optredens versieren, interne en externe communicatie, posts op onze socials plaatsen, oefenfiles inzingen, leuke choreo’s bedenken,… Kortom AAA-MUSE!


Nele Van Hoof

Logistieke manusmevrouw

Doorheen de week ben ik bezig met het helpen van onze oudere bevolking die bij mij op het werk verblijven om te revalideren. Om mij naast het werk te kunnen ontspannen, zoek ik mijn toevlucht in muziek. Zo speel ik al gedurende lange tijd dwarsfluit en sinds september 2020 ook piano. 

Vanaf mijn studententijd had ik het geluk om deel te mogen nemen aan showkoor AMUSE in Leuven en dit gedurende 5 jaar! Al zingend en dansend geraakte ik zo gemakkelijk door mijn studententijd en mijn eerste werkjaren (ja, loslaten is moeilijk,hihi). Nu sta ik binnen AMUSE in voor heel wat verschillende zaken, een echt manusmevrouwtje dus.


Michiel Holvoet

Centjesmeneer

In het dagelijkse leven ben ik bezig met voeding en kwaliteit. In mijn vrije tijd bak ik soms een taart. Vergelijkbaar met zingen en dansen, wat niet voor mij is weggelegd, maar ook hiermee maak ik telkens andere mensen gelukkig. Soms zoek ik eens afkoeling in verschillende diepe waters als diepzeeduiker. 

Bij AMUSE ben ik de centjes meneer. Alles goed bijhouden (facturen, inschrijvingen,…) en met cijfers bezig zijn is mijn tweede natuur.


Christophe Peeters

Mediameneer

De geek van de bende. Als je aan mij vraagt wat mijn job is zeg ik altijd “iets met computers”, ook al lag mijn opleiding eerder in de communicatie en design. Nee, ik kan je printer niet herstellen, de mijne is al 2 jaar stuk.

Sinds enkele jaren verzorg ik (mee) het visuele materiaal van AMUSE: fotografie, videografie, clipjes maken,… Maar ook het design en beheer van deze website en visuals voor promomateriaal. Gelukkig doe ik die dingen ook wel graag. Geek, weet je nog?