Xander Tillon

De man van de muziek en oprichter

Als job ben ik muzikaal leider bij Studio100. Daar ben ik onder andere dirigent van het 100-koppige koor dat wordt ingeschakeld in diverse grote professionele projecten. Daarnaast zorg ik voor de muzikale invulling van de tv- en theaterprojecten (zoals bijvoorbeeld spektakelmusicals als Daens en 40-45).

Het is altijd mijn droom geweest om een eigen koor uit de grond te stampen en dat een eigen identiteit te geven. Daarom heb ik in 2010 showkoor AMUSE in Leuven opgericht. Na 10 jaar werd het tijd om grote stappen verder te zetten en verder uit te breiden en te groeien in Beringen!


Julie Peeters

Coördinator en choreografe

Naast koorlid, dat ik met veel trots al meer dan 10 jaar ben bij showkoor AMUSE, werd het tijd om mijn andere passie, namelijk organiseren, verder te zetten. Het was al jaren mijn droom om samen met Xander een project uit de grond te stampen. Toen de mogelijkheid er kwam om van AMUSE “ons kindje” te maken hebben we dan ook geen seconde getwijfeld! Dreams do come true! 

Mijn functie is moeilijk te omschrijven, laten we het erop houden dat ik AMUSE adem, ofzoiets. Een kleine opsomming van waarmee ik me bezighoud: AMUSE op de kaart zetten, eigen en externe optredens versieren, interne en externe communicatie, posts op onze socials plaatsen, oefenfiles inzingen, leuke choreo’s bedenken,… Kortom AAA-MUSE!


Anke Van Hoof

Creatieve choreografe in hart en nieren

Dansen doe ik al mijn hele leven. Klassiek ballet, tapdans, modern-jazz, hip-hop,… en ga zo maar door, zolang ik maar kan bewegen op muziek! Vanaf mijn 16e kwam daar een nieuwe passie bij, het zelf creëren op muziek. Choreografie gebruiken om de muziek te versterken, dat is mijn doel! Ik werkte verschillende jaren als dansdocente en choreografe bij Dansschool Balanze, hier leerde ik de kneepjes van het vak.

Enkele jaren geleden kwam ik bij showkoor AMUSE terecht. Na een geslaagde auditie, genoot ik van enkele fantastische jaren als koorlid. Ook hier bleek het gevoel om te willen creëren sterker te zijn dan de drang om op een podium te staan. Na enkele choreo’s gemaakt te hebben, werd ik uiteindelijk vaste choreografe bij showkoor AMUSE. 

Dit nieuwe AMUSE project ga ik graag mee groot maken. Ik sta hier klaar om leuke, creatieve, pittige, ontroerende,… choreo’s te bedenken en samen een geweldige show te creëren!


Reintje Thielemans

Helpende hand

Ik heb altijd mijn vrije tijd gevuld met 1001 vooral creatieve hobby’s. Naarmate ik ouder werd, merkte ik dat mijn engagement voor elke hobby verder ging dan het deelnemen alleen. In heel wat verenigingen mocht net iets meer engagement opnemen als lesgever, hoofdleider of bestuurslid. Ook dit deed ik minstens even graag en het gaf me veel voldoening.

Hoewel ik nogal impulsief auditie deed voor AMUSE, voelde ik snel dat ik hier op mijn plaats was. Na iets meer dan 2 jaar als koorlid mee te draaien, kriebelde het enorm om ook voor deze vereniging mijn engagement te vergroten. Ik vind het dus schitterend om deel uit te maken van dit team en mijn steentje bij te kunnen dragen op verschillende manieren.


Elke Bussels

Helpende hand en luisterend oor

Mijn hele leven heb ik gevuld met dansen en zingen. Van zingen onder de douche tot zelf dansles geven, het was er allemaal. Het is altijd mijn ‘kleine meisjesdroom’ geweest om al dansend én zingend op een podium te staan. Dus toen AMUSE zich nestelde in Beringen, heb ik dan ook met veel enthousiasme auditie gedaan. De warme groep mensen, die dezelfde passie deelden als ik, voelden al snel als een nieuwe familie.


Na een jaar koorlid zijn, merkte ik dat het kriebelde om mee te denken en mee te ondersteunen, dus ‘solliciteerde’ ik om teamlid te worden. Als teamlid probeer ik een brug te vormen binnen en tussen de cast en het team, door een luisterend oor te bieden waar nodig. Daarnaast steek ik een handje (of een hoofdje 😉) toe op allerlei vlakken en zorg ik samen met de rest van het team dat alles op rolletjes loopt.

Henny Claes

Helpende hand

Als ik 2 zaken NODIG heb in mijn leven dan zijn dat SAMEN ZINGEN & VRIENDEN. Laat AMUSE nu net de ideale combinatie zijn van die 2! En dat geeft mij zoveel energie dat ik graag een handje bijsteek voor, achter, tussen, in, boven en onder de schermen!Christophe Peeters

Mediameneer

De geek van de bende. Als je aan mij vraagt wat mijn job is zeg ik altijd “iets met computers”, ook al lag mijn opleiding eerder in de communicatie en design. Nee, ik kan je printer niet herstellen, de mijne is al 2 jaar stuk.

Sinds enkele jaren verzorg ik (mee) het visuele materiaal van AMUSE: fotografie, videografie, clipjes maken,… Maar ook het design en beheer van deze website en visuals voor promomateriaal. Gelukkig doe ik die dingen ook wel graag. Geek, weet je nog?